Najzanimljiviji sajt Balkana


Čak i da stavite naočare ne bi vam mnogo pomoglo da bi videli sadržaj ove knjige jer "mikroskopske veličine".Japanci tvrde da su izradili najmanju štampanu knjigu na svetu i da će  ovom knjigom oboriti stari Ginisov rekord!....


Ova knjiga za koju se nadaju Japanaci da će oboriti stari Ginisov rekord za najmanju na svetu knjigu,ima,dimenzije 0,75 milimetara i nju je nemoguće pročitati golim okom.Milimetarska knjiga sadrži 22 štampane straice,a knjiga se zove "Shiki no Kusabana"
(cvetovi sezona),i sadrži imena i monohromatske ilustracije japanskog cveća kao što su trešnje i šljive.


Firma "Toppan Printing" koja je izradila,a kako se najdaju Japanci najmanju knjigu na svetu kaže su da su slova u ovoj knjizi veličine svega 0,01 mm!


Slova su kreirana korišćenjem iste tehnologije kao i kada se novac štampa kako bi se sprečilo falsifikovanje.Koliko je knjiga "Shiki no Kusabana" mala govori i to da tek kada je uporedite  sa ušicom igle dobijate jasnu predstavu koliko je minijaturna!

 Knjiga je izložena u "Toppan Printing" muzeju u Tokiju, i ona je na prodaju,zajedno sa uveličavajućim staklom i malo većom kopijom od originala.Cena ove knjige ( ne originala) je oko 307 američkih dolara.

Trenutno, Ginisov rekorder za najmanju knjigu na svetu pod nazivom Chameleon sa 30 stranica knjige stvorio je ruski majstor Anatolij Konenko 1996. godine


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner