Najzanimljiviji sajt Balkana


Sledeća velika investicija u Dubaiju koja će uskoro početi izgradnja zgrade u obliku piramide po uzoru na piramide Maja i Egipćana.Ova neobična solarana građevina-piramida  prostiraće se na.....
2,3 kvadratna kilometra i u njoj će moći boraviti milion ljudi!
Tako će grad Dubai,ponovo pomeriti granice odnosno opet će doći u žiži svetske arhitekture jer će se napraviti zgrada u obliku piramide koja će moći da smesti milion ljudi, a samu piramidu -zgradu,pokretaće je obnovljivi izvori energije.

Ime ove piramide zgrade je Zigurat i dobila je ime po kulama hramova drevne Mesopotamije koje su imale terasastu piramidalnu strukturu.Zgrada bi trebalo da bude otvorena početkom oktobra ove 2013 godine, a biće od karbon-neutralne strukture.

Ziggurat će biti zelena, koristiće solarnu energiju,vetar,i moći će da funkcioniše u potpunosti bez dodatnih izvora napajanja rečeno je iz kompanije koja je zadužena za izgradnju ove revolucionarne građevine. Biće i javnim prevozom dobro povezana sa ostatkom Dubaija.

Za grad Dubai koji neprestano raste iz dana u dan, građevina kao što je Zigurat obezbediće moderno mesto za život za oko milion ljudi  sama piramida će ujedno čuvati životnu sredinu.

loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1