Najzanimljiviji sajt Balkana


Sledeća velika investicija u Dubaiju koja će uskoro početi izgradnja zgrade u obliku piramide po uzoru na piramide Maja i Egipćana.Ova neobična solarana građevina-piramida  prostiraće se na.....
2,3 kvadratna kilometra i u njoj će moći boraviti milion ljudi!
Tako će grad Dubai,ponovo pomeriti granice odnosno opet će doći u žiži svetske arhitekture jer će se napraviti zgrada u obliku piramide koja će moći da smesti milion ljudi, a samu piramidu -zgradu,pokretaće je obnovljivi izvori energije.
Ime ove piramide zgrade je Zigurat i dobila je ime po kulama hramova drevne Mesopotamije koje su imale terasastu piramidalnu strukturu.Zgrada bi trebalo da bude otvorena početkom oktobra ove 2013 godine, a biće od karbon-neutralne strukture.

Ziggurat će biti zelena, koristiće solarnu energiju,vetar,i moći će da funkcioniše u potpunosti bez dodatnih izvora napajanja rečeno je iz kompanije koja je zadužena za izgradnju ove revolucionarne građevine. Biće i javnim prevozom dobro povezana sa ostatkom Dubaija.

Za grad Dubai koji neprestano raste iz dana u dan, građevina kao što je Zigurat obezbediće moderno mesto za život za oko milion ljudi  sama piramida će ujedno čuvati životnu sredinu.
loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner