Najzanimljiviji sajt Balkana

najveci hamburger 2011

Poslednji "najveći hamburger na svetu" je težio celih 267.61 kilogram, ali to nije zaustavilo Breta Enrigta da pokuša danapravi još veći hamburger ove 2011 godine.I po ovim slikama nadamo se da necete odjednom postati gladni...

Enrig Bret je na prvu misao o pokušaju da napravi najveći hamburger na svetu dobio još u decembru dok je bio na odmoru.

Pročitao je Ginisov rekord za najveći hamburger na svetu,da bi nakon razgovora s Nickom Nikora,suvlasnikom "Ovacija" prehrane, odlučio pokušati na ovogodišnjem sajmu u okrugu Alameda,koji počinje u julu mesecu 2011.


"Ovo je pokušaj obaranja svetskog rekorda u pravljenu hamburgera - i ovo ljudi jednostavno ne rade svaki dan" izjavio je Bret Enrigt.

2. jula tačno u 05:00, Brett i njegovi pomoćnici su započeli rad na njihovom fast-food čudovištu pripremajući 272.15 kilograma mesa za koje se očekivalo da će se smanjiti 180 kg nakon kuhanja.


Zatim su kalupu za testo ispekili oko 154 kilograma testa za dva dela hamburgera, koji je nakon pečenja su pokriveni s 50 kilograma sira,20 kg luka,30 kg salate,13 kg krastavaca i 10 kilograma senfa i 10 kečapa.Dzinovski hamburger sam se pekao na roštilju ogromnom roštilju .
najveci hamburger 2011

Dok je promer najvećeg hamburgera na svetu je bio 1.52 metar a njegova visina 71.12 centimetar.I tako 2. jula 2011.godine sa težinom od 352.44 kilograma Bret Enrigtov hamburger je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći hamburger na svetu.

Iako je hamburger se počeo peću ujutro završen je bio tek naveče oko 20:00 časova.Kad  je hamburger ispečen i procenjen je bio novi najveći Hamburger na svetu sadrži preko 1,375 miliona kalorija.Na svu sreću jedan čovek ne bi ga mogao pojesti odjednom i zaraditi toliko broj kalorija u svom organizumu odjednomnajveci hamburger 2011
Naravno ovaj hamburger je morao proći i test da bi bio uvršen u Ginisovu knjigu rekorda a to je da ga pojede ostatak sveta na sajmu .Tako da su dzinovski hmburger prodavali po ceni od 0.99 centi  po komadu a sav zaradjeni novac otišao je na račun Alameda Community Food Bank.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1