Najzanimljiviji sajt Balkana


Svi znamo da nam iz Japana doalze neki genijalni izumi koji pomeraju granice inovativnosti.Tako je i ovaj put ,najnoviji japanski izum je podzemni parking za bicikle.Ovaj neobični parkign čuva vaše biciklo i štedi prostor u japanskim  gradovima....

Da bi rešila problem prebukiranosti japanskih ulica bibiklima, i ujedno sačuvala bicikle od krađa kao i da bi uštedela prostor, kompanija “Giken” smislila je ingeniozno rešenje – podzemni parking.

Sistem pod nazivom “Eco Cycle” je ekološki sistem,koji pomoću robota skladišti bicikle na dubini od 11 metara ispod zemlje.

Podzemna garaža funkcioniše tako što se na bicikl se zakači čip koji će registrovati vaš bicikl i otvoriće vam vrata parkinga. Pritiskom na zeleno dugme vrata hvataju vašeg dvotočkaša za prednju gumu i uvlače ga u parking, spuštajući ga na jedno od slobodnih mesta, a vi dobijate karticu sa brojem parking mesta.

Kad poželite da preuzmete vašeg dvotočkaša, karticu prislonite na mašinu, on je registruje i sistem vam, automatski, u roku od osam sekundi vraća vaše biciklo nazad.Kako to sve izgleda pogledajte u videu...
loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner