Najzanimljiviji sajt Balkana


Pre nekoliko dana u "Mančesterskom muzeju" počele su da se dešavaju čudne i misteriozne stvari :egipatska statua koja datira još od pre 4.000 godina sama se okreće u vitrini...

Statua čoveka Neb-Senu oktrivena je u njegovoj grobnici,za koju je utvrđeno da datira 1.800 godina pre Hrista.Ova statu je u "Mančesterskom muzeju" punih 80 godina, i stoji maltene na istom mestu svih ovih godina, u staklenoj vitrini.Statua Neb-Senu visoka je oko 25 centimetara i ovih dana počela je misteriozno da  se okreće i to tačno za 180 stepeni.!Za sada  kustosi i stručnjaci ne mogu da otkriju kako i zašto se ovo događa!

"Primetio sam jednog dana da je statua okrenuta.Bilo mi je čudno, jer je ona u zatvorenoj vitrini, a ja sam jedini koji ima ključ od nje. Vratio sam je u prvobitni položaj, ali se ona i sledećeg dana okrenula.

Stavili smo kamere da je nadgledaju, a iako se ti pokreti ne mogu primetiti golim okom, ubrzani snimak jasno pokazuje kako se odvija njena rotacija",izjavio je 29-godišnji egiptolog Kembel Prajs, kustos u "Mančesterskom muzeju".

Prvi stručnjaci koji su počeli da se interesuju za ovu pojavu smatrali su da to okretanje verovatno izaziva podrhtavanje poda dok prolaze posetioci muzeja. Ipak, Prajs u to ne veruje.Cenim to mišljenje profesora Brajana Koksa, ali statua je na istom mestu i na istoj staklenoj podlozi decenijama. Zašto se to nije do sada dešavalo? Iskreno, stvarno bi bilo sjajno da nam neko razreši ovu misteriju", nada se kustos Prajs.U nastavku pogledajte kako se statua misteriozno okreće.
izvor:blic.rs

loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1