Najzanimljiviji sajt Balkana


Tinejdžerica Ann Makosinski ( 15) iz Kanade izumila je baterijsku lampu koju pokreće telesna toplota  onoga ko je drži.Sa ovom inovacijom ona je ušla u finale Googleovog sajma nautike i tehnologije....

Tako  je Ann Makosinski potukla konkurenciju od oko 1000 izumitelja iz stotinjak zemalja sveta a zajedno sa  još 14 srednjoškolaca ušla u finale Googleove nagrade.

Anna je dala ime za svoju neobičnu bateriju"hollow flashlight" ili "šuplja baterija" koja radi na telesnu toplota korisnika i koja se pokreće u korisnikovoj šaci može da "proizvede" svetlo u trajanju do 20 minuta:
"Oduvijek me zanimalo sakupljanje energije koja nas okružuje,a koju nikad ne koristimo" izjavila je za američke novinske medije simpatična 15-godišnja Ann.Ona je delove za izradu izuma većinom kupila na poznatom na e-bayu.

Tako je za svoju šuplju bateriju koja radi na telesnu toplotu koristila Peltierove pločice,transformator, aluminijske i PVC cevi koje je spojila s električnim kolom i druge delove.

Mladi pronalazač će u septembru ove godine će posetiti kompleks kompanije Google u Kaliforniji, a ako osvoji prvo mesto biće nagrađena sa 50.000 dolara i putovanjem na Galapagos.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1