Najzanimljiviji sajt Balkana


Futurističke čarape je dizajnirala i napravila firma Ministry of Supply (MoS),ova fimra je poznata i po antibakterijskoj košulji sa regulacijom temperature Apollo 2. Sada su osmislili nešto potpuno novo i zanimljivo čarape Atlas......

Uz pomoć ovih čarapa koje obećavaju prijatnu temperaturu stopala će takođe nestati i neprijatan miris čarapa odnosno vaših stopala.Sve zahvaljujući karbonizovanoj kafi koja je ubačena u čarape vaša stopala će mirisati na kafu.

Čarape "od kafe" napravljene  su od mešavine pamuka,recikliranog poliestera i karbonizovane kafe koja filtrira i upija znoj i neprijatne mirise. Iz kompanije MoS-a navode da čarape budućnosti rade na istom principu kao filteri za vodu.

Karbonizovana kafa privlači molekule,prečišćava ih i vraća po novu dozu znoja. Kafa je podvrgnuta farmaceutskom procesu uklanjanja ulja i mirisa, a zatim se ubacuje u poliester.Laboratorijski testovi pokazali su kako je ova metoda upijanja znoja i neugodnih mirisa tri puta efikasnija od običnog pamuka.

Osim kafe, MoS je iskoristio i tehnologiju koja se koristi pri proizvodnji ortopedskih pomagala, kako bi osigurali što bolju ventilaciju i udobnost stopalima. Čarape sa mirisom kafe će se prodavati po ceni od 20 evra za dva para.
loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1