Najzanimljiviji sajt Balkana


Poljski arheolozi veruju da su na lokalitetu u blizini gradića Glivice otkrili groblje na kojem su sahranjivani pravi vampiri!Poronađeno je četiri skeleta i to na mestu gde se izvode radovi za izgradnju zaobilaznice....

Svaki skelet koji su otkrili arheolozi je bio sahranjen sa glavom između nogu.Po narodnim pričama,na ovaj način vampiri su sprečavani da pronađu put nazad u zemlju živih ljudi.

Pored njih nije bilo nikakavih predmeta,poput nakita,kopči,odeće ili drugih predmeta koji su se znali ostavljati uz pokojnika

Zbog toga je potrebno sačekati dalje analize,ne bi li se utvrdilo iz kog su veka posmrtni ostaci.Otkriće je došlo kao veliko iznenađenje za arheologe, jer su oni verovali da će na ovom, lokalitetu pronaći ostatke grobnica iz Drugog svetskog rata.

 "Vrlo je teško reći kada su ovi grobovi napravljeni", izjavio je za novinske medije poljski arheolog Jacek Pierzak.Pretpostavlja se da su nastali u ranom modernom dobu.

Arheolozi vjeruju da su sahrane napravljene na poseban način da se lokalni stanovnici sačuvaju od napada vampira. Druga teorija je da su žrtve bolovale od epidemije kolere.

Posljednje otkriće groblja vampira bilo je u blizini poljske granice u selu Stare Mierzwice 1914. godine.

loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1