Najzanimljiviji sajt Balkana


Henrik Ludvigsen (43), iz Roskildea u Danskoj, uspeo je da napravi najdužu železnicu od lego kockica na svetu .Ovaj zaljubljenik u lego kockice zajedno sa svojim timom od 80 "građevinaca" sastavio je železničku prugu dugu neverovatnih četiri kilometra!....

Lokomotivi je bilo potrebno gotovo tri sada da obiđe kilometarsku lego prugu.Sklapanjje cele lego železnice tj.pruge trajalo je šest sati a utrošeno je 93.000 lego kockica.Takođe za ova poduhvat Henrik je potrošio je 57.600 evbra i 18 meseci planiranja kao i dizajniranja železnice od lego kocki, kako bi ušao u Ginisovu knjigu rekorda.Inače njegova privatna Lego kolekcija procenjena je na 144.000 evra.

 "Čistio sam sobu u svom domu, kako bih je mogao ustupiti studentu na razmeni.Dok sam čistio,naišao sam na svoju staru Lego železnicu i dobio sam tu ludu ideju da napravim najdužu železnicu igračku od lego kockica na svijetu", izjavio je Ludvigsen.

Ludvigsen inače radi kao šef tehnologije u jednoj kompaniji u Kopenhagenu
 "Igram se Legom još od svoje pete godine i ovo je sigurno najveća stvar koju sam izgradio od kockica",dodao je na kraju intervjua Henrik Ludvigsen.

loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1