Najzanimljiviji sajt Balkana


Ova priča nas pomalo podećana na onu priču o Urugvajskom ragbi timu koji je doživeo avionsku nesreću  u Andima 1972 godine...Urugvajac Raul Fernando Gomez Circunegui (58) je u maju mesecu krenuo peške preko planina iz Čilea u Argentinu, jer mu se pokvario motor. Nedugo zatim Raul se izgubio tokom snežne oluje....

Potraga za njim je obustavljena u julu mesecu i on je proglašen nestalim.

Ali na njegovu sreću Raul je pronađen živ u subotu, u improvizovanom skloništu na 2.840 metara nadmorske visine nakn četri meseca od kako je nestao.On je imao tek toliko snage da jedva otvori vrata skloništa kada je video prolaznike i da dozove u pomoć.

 Argentinski službenici iz severozapadne pokrajine San Juan naišli su naišli na Gomeza sasvim slučajno kada su otputovali u Ande kako bi zabeležili visinu snega.

"Istina je da je to čudo. Još uvek ne možemo verovati da je uspeo da preživi tu surovu klimu i sneg", izjavio je guverner San Josea, Jose Luis Gioja za lokalne novine "Diario de Cuyo" . Gomeza su na životu održali šećer, grožđice i štakori koje je našao u skloništu.

Iako je Gomez smršao gotovo 20  kilograma i bio dehidriran i izgubljen on je preživeo četiri meseca i nakon svega ostao živ.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1