Najzanimljiviji sajt Balkana


Holadnska odnosno rotterdamska policija dobila je nova četiri nova člana.Derrick, Thompson i Thompson, Magnum i Poirot, su novi članovi da ne bude zabune nije reč o ljudima već štakorima koji će biti obučeni da ''nanjuše'' kriminal!....


Holandska policija je tako postala prva u svetu koja će od sledeće godine u određenim poslovima pse zameniti pacovima Razlozi za to su mnogi, a jedan od njih je i ušteda novca.

Jedan pacov košta 10 evra i može se obučiti za identifikaciju bilo kog mirisa,počev od baruta pa sve do droge, dok kupovina i trening psa tragača zahtevaju i po nekoliko hiljada evra kao i mesece  treninga.Naravno ovo ne znači da će psi biti potisnuti iz policijske službe

" Treba im 10 do 15 dana da nauče razlikovati mirise, a ženski primjerci vrste su efikasniji" izjavila je policajka zadužena za projekt obuke glodavaca.

Iako mogu detektovati mirise,pacovi nemaju nagon za istraživanjem i vole boraviti u malim prostorijama.Tako da će se uzorci za identifikaciju donositi  njima.

Dok psi imaju urođeni nagon za istraživanjem,što ih i dalje čini idealnim pomagačima u traganju za krijumčarenom robom ili kriminalcima.Pacovski njuh forenzičarima će sugerisati odakle trebaju započeti svoju proveru dokaznog materijala.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1