Najzanimljiviji sajt Balkana


Grupa istraživača iz Kine odnosno sa sa Univerziteta Fudan u Šangaju uspeli su napraviti prototip nove tehnologije - Wi-Fi (bežičnu) sijalicu za internet.Kineski stručnjaci  kažu da ova LED sijalica kojoj sud ali naziv(Li-Fi) radi sa mikročipom bolje od prosečne  bežične konekcije u Kini....


I dodaju da čak četiri uređaja u blizini sijalice mogla su se povezati sa njenim signalom pomoću svetlosnih frekvencija Bežična Sijalica je opremljena mikročipom koji proizvodi signal brzine 150 megabajta u sekundi., što je mnogo brže od prosečne konekcije u državi.

Petog novembra, istraživači će prikazati 10 ovakvih sijalica i njihove prateće komplete na Međunarodnom sajmu industrije u Šangaju.Stručnjaci navode kako je ovo brži, jeftiniji i efikasniji način konekcije na internet i  da bi ova tehnologija mogla postati uobičajena praksa u kineskim domovima, a i šriom sveta gde sve više ljudi koristi LED sijalice.

Li-Fi  bežična sijalica  koristi samo 5 posto energije potrebne drugim uređajima za emitovanje Wi-Fi signala.Problem jedino može biti taj što se konekcija gubi ukoliko se ugasi svetlo ili se sijalica blokira.

Po poslednjim informacijama ova wi-fi (bežična) sijalica sa opremom ( 4 sijalice ,ruter, daljinski upravljač) će koštati oko 200 dolara.a sama jedna sijalca će izostiti oko 20 -ak dolara


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1