Najzanimljiviji sajt Balkana


Deo britanskog primorskog grada Sauthemptona koji se zove Hajt , muku muči sa čudnim zvukovima u toku noći.Tako stanovnike dela grada Sauthemptona budi neobično brujanje koje počinje oko 10 uveče traje sve do ranih jutarnjih sati....


Mnogi od stanovika naselja Hejt su se  privremeno  na spavanje preselili kod prijatelja ili rođakaU nastojanju da utvrde uzrok ove noćne misterije, naučnici su preduzeli obimno istraživanje

I na kraju to istraživanje donelo je željeni rezultat odnodno uzrok zvuka Čudno misteriozno brujanje najverovatnije predstavlja seksualni život riba žabovki, koje iz noći u noć vode ljubav u obližnjem zalivu.

Ribe su, naravno, već poslovično neme, ali žabovke su specifična vrsta riba dvodihalica (otud i ime), donekle nalik vodozemcima, čiji mužjaci u vreme parenja ispuštaju karakteristični zvuk kojim privlače ženke i ukazuju im na svoje prisustvo, slično kao žapci.

Ovo oglašavanje može da potraje satima i često postaje sve glasnije i glasnije, jer se mužjaci međusobno nadmeću i pokušavaju da jačinom zvuka nadjačaju rivale. Prisustvo gradskog naselja u neposrednoj blizini pritom još više "zaoštrava situaciju", jer brujanje ovih neobičnih riba postaje još glasnije zbog odjeka među zgradama i usidrenim brodovima.

Posmatrači koji prate situaciju tvrde da je zvuk koji se može čuti u vodama Sauthemptona veoma sličan takozvanom "brujanju zapadnog Sijetla", koje je u ovo doba prošle godine mučilo delove tog američkog grada.
izvor:blic.rs


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1