Najzanimljiviji sajt Balkana

autobus "Willie"
Mada ovog autobusa nema još na putevima u Evropi, već se uveliko razrađuje kocept dizajnera Tada Orlowskog koji je odlučio najnovije trendove u tehnologiji primeniti na jedno obično gradsko vozilo - autobus budućnosti.Koji je dobio ime "Willie"....


Ovaj autobus, osim što fantastično izgleda i biće u službi javnog prijevoza, ovaj autobus budućnosti bi ibo ujedno i sredstvo informirsanja kao i oglašavanja.Inovativan element kojime se "Willie" razlikuje od tradicionalnih autobusa jeste dizajn bočnih strana autobusa koje su izrađene od transparentnih LCD ekrana.

Transparentni ekran kod willie autobusa, može u svakom trenutku funkcionisati kao uobičajena površina za prikazivanje sadržaja čak ima i 'touch control' funkcije.Gradski autobusi bi se prema viziji Tada Orlowskog mogli preobraziti u mobilne reklamne plakate,trejlere za filmove,turističke informacije o gradu gde se nalazi ovaj bus.


Autobus budućnosti bi tako mogao pružati i dodatne informacije putnicima gradskog prevoza poput prikaza ruta autobusa, informacija o vremenskim prilikama, vesti i sl.

Ovo neobično i zanimljivo rešenje autobuisa izgleda još neobičnije kada se upale svetla u unutrašnjosti autobusa,tim činom se stvara utisak kao da prikazi na ekranima bukvalno žele iskočiti iz glatke staklene površine.Kako se bi se u ovakvoj atmosferi osećali putnici tek se može dati mašti na volju zbog svega navedenog ovaj inovativni projekt definitivno je znak onoga što bi nas možda jednog dana moglo čekati u skoroj budućnosti na ulicama gradova širom sveta.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1