Najzanimljiviji sajt Balkana

kafić u kom je sve free
Od pre neki dan u Londonu je počeo da radi neobičan i prvi ovakve vrste kafić u Velikoj Birtaniji, u kome je sve besplatno, osim vremena koje tamo gosti provedu.Minutaža se naplaćuje.....

odnosno minut proveden u kafiću se naplaćuje tri penija.

Ovaj neobični i zanimljivi kafić pripada ruskom lancu kafića  koje nose ime "Ziferblat" Naziv kafića je kovanica iz ruskog i nemačkog jezika i označava brojčanik sata.Ideja je u tome da gosti kafića uzmu budilnik sa ormara kad uđu i podese vreme, a alarm će da se oglasi po njegovom isteku.

 Ne postoji minimalno vreme koje gosti mogu da provedu u kafiću. Gostima su na raspolaganju kafa, razni napici, biskviti, voće, povrće, surfovanje po internetu, pa čak i to da sami u kuhinji pripreme sebi hranu ili skuvaju kafu.

 Gosti mogu da odsviraju i poneku notu na klaviru, a sat vremena sve onoga što kafić nudi košta funtu i 80 penija.Vlasnik "Ziferblata" Ivan Mitin otvorio je 10 kafea u Rusiji u protekle dve godine i sada želi da širom sveta primeni svoju ideju.

 "Ljudi u Londonu su mnogo spremniji za ovaj koncept koji su odmah shvatili", kaže Mitin, podsećajući da je u njegovim kafićima moguće da se gosti opuste kad operu sudove.

Ostaje da se vidi da li će se "primiti" ova ideja i da li je poželjno da uz vas stoji sat dok pijete kafu i opominje vas kad vreme istekne; za neke je to možda opuštanje, a za druge stres.
izvor:blic.rs

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1