Najzanimljiviji sajt Balkana

super injekcija zaustavlja krvarenje
Kompanija RevMedx iz SAD-a izašla je u javnost sa tvrdnjom da su proizveli superinjekciju koja može  za samo 15 sekundi zaustavi krvarenje iz prostrelne rane.....

 
Ovakva injekcija koja bi mogla da spasi mnoge živote vojnika kao i samih civila.
 XStat injekcija, je posebno modifikovana injekcija,napunjenoj sunđerima veličine obične tablete, koje se ubrizgaju direktno u ranu i po navodima iz komanije koja ju je smislila deluju istog trenutka. Sastavljene su od drvene mase i supstance s antimikrobskim delovanjem.

Prema rečima nekadašnjeg vojnog specijalca Jona Štajnboha, koji se u međuvremenu zaposlio u RevMedx-u, sunđerčići u samo nekoliko trenutaka ispune ranu, i tako upiju svu vlagu i odmah zaustave krvarenje.
proces zaustavljanja krvarenja
Dosadašnji eksperimenti na životinjama pokazali su se uspešnim, a u kompaniji se nadaju da će uskoro dobiti odobrenje Savezne uprave za lekove kao i da će superinjekcija naći svoju primenu na ratištima širom sveta.

Ovaj neobični projekt naravno odmah su primetili u Pentagonu, tej je su za ovo istraživanje izdvojili sumu od 5 miliona dolara.Po nekim špekulacijama jedna doza superinjekcije koja će zaustavljati krvarenje će verovatno koštati oko 100 dolara.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1