Najzanimljiviji sajt Balkana

ženska tašna
Naravno ova tašna se neće svideti sigurno ženskoj populaciji.Ali kad je reč o kupoholičakama tu onda možda može i da pomogne  obuzdavanjem strasti za trošenjem novca..


Tako je australijska kompanija "Creditcardfinder" kreirala je pametnu tašnu iBag koja se sama zaključava čim zapreti opasnost od iskušenja.

Tašna iBag opremljena je diodama povezanim sa GPS-om, koje počnu da trepere čim vlasnica zaluta u tzv. "opasne zone", gde prodavnice prosto mame potrošače, da kupe neki od proizvoda ili ženskih krpica

 Ukoliko svetlosni alarm biva ignorisan, tašna automatski šalje SMS poruku osobi od poverenja sa upozorenjem da se sprema "nekontrolisana šteta".

"Pametna tašna se sama zaključava u "osetljivim trenucima" - tokom pauze za ručak ili odlaska sa posla, a Arduino čip registruje svaki put kada vlasnica potegne za novčanikom.

Trenutno ova zanimljiva protiv kupoholičarksa "pmaetna" tašna je još u fazi prototipa, iBag je prvenstveno namenjena ženama jer su one, kako i sami znamo a kako kažu i  izumitelji mnogo podložnije kompulsivnom trošenju nego muškarci.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1