Najzanimljiviji sajt Balkana

najskuplja palačinka
"Opus" restoran u Mančesteru u Engleskoj napravio je najskupulju palačinku na svetu?! Palačinke su inače jedan od omlijenih poslastica na "Debeli utorak" u Engleskoj.....

Inače,ovom manifestacijom se u Engleskoj simbolično obeležava poslednji dan uoči uskršnjeg posta (2014. godine je to bio 4. mart).Ovaj dan je poznat i kao neformalni međunarodni dan palačinki.

Za specijalnu najskuplju palačinku na svetu, mančesterski restoran "Opus" koristio je skupocene prelive počev od morskih plodova, kao što su Beluga kavijar, škotski jastog, Hulle Verge tartufi i škotske dagnje, .Šlag na torti odnosno uz palačinku je služen sos je "Dom Perignon Rose Hollandaise"

Što se tiče baze same palačinke, odnosno testa od koga je napravljena, sastojci su isti kao i uvek.Ideja o najskupljoj palačinki pala je na pamet glavnom kuvaru restorana "Opus", Metjuu Daunsu, kao rezultat njegovog razmišljanja u slobodno vreme, a ne meniju se našla samo za "Debeli utorak".

Za samo 20 minuta, ova palačinka se može servirati potencijalnoj mušteriji odnosno gostu restorana a njena cena iznos  čak  neverovatnih 1.300 dolara po porciji.

Jedini element koji izdvaja ovu ekstravagantnu i dekadentnu palačinku od običnih je to što se ona servira u formi debljeg trougaonog komada, sa svetlo pink topingom

loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner