Najzanimljiviji sajt Balkana

albino som

35-godišnji Kris je na svoje iznenadjenje uspeo da upeca najvećeg albino soma.Britanac iz Šefilda i njegova trojica prijatelja otišli su na jednu  sedmicu odmora,na pecanje nedaleko od Barselone, na reku Ebro....

u ovkiru Turnir hvatanja somova.Borba sa ovim somom albino kapitalcem je trajala skoro pola sata,ali ipak je bio savladan na kraju...

Ulov.... som "Kapitalac" i to još albino dug neverovatnih 2,25 metara i težak skoro 88 kilograma.!!Ovaj som je za samo jedan kilogram teži od dosadašnjeg rekordera soma koji je ulovila u oktobru 2010. godine slepa Šelija Penfold iz Londona.

"Izlgledalo je da ga nikada neću izvući na površinu.Bilo je kao da pokušavam izvući ogroman autobus.Na kraju je jedan od mojih priajtelja skočio u reku  i pomogao mi izvući soma.

U tom trenutku je došao i naš vodič Ašli Skot,koji je i organizovao ovaj put, na Turnir hvatanja somova.

Albino soma odmah izvagao i  rekao nam da je ovaj naš ulov rekordan što se tiče i dužine,težine i na kraju neobičnosti."izjavio je radosni Kris.

Albino som je naravno posle vaganja pušten u slobodu nazad u reku Ebro,dok su Kris i njegovi prijatelji su proslavili dovo pecanje šampanjcem.

Inače svetski rekord  drži som koji je upecan na Tajlandu 2005.godine i kojem je težina bila 293 kilograma.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1