Najzanimljiviji sajt Balkana

auto kojise sam čisti
Iz Auto kompanije "Nissan" nam dolazi jedna sasvim dobra i zanimljiva vest za one koji ne vole čistiti svog četvorotočkaša.Da ne bude zabune nije reč bukvalno o autu koje se samo čisti već je reč o zanimljivoj inovaciji.....


Kompanija "Nissan" je predstavila svetskoj javnosti novi prototip automobila koji neće trebati ( vaše) ili autopraonice usluge čišćenja. Nissan trenitno eksperimentiše s novom posebnom hidrofobičnom bojom za automobile zvanom "Ultra-Ever Dry" koja ima funkciju "samočišćenja".

Auto-boja je osetljiva je na vodu i otporna na ulje.Boja stvara zaštitni sloj vazduha između boje i okoline, i tako sprečava da stajaće vode i prljavština sa  auto ceste ostave prljavštinu na površini automobila.

Boja koja je otporna na prljavštinu tj na nećistoće trenutno se testira i dobro je reagovala na stajaće vode i razne vremenske uvete poput susnežice ili mraza.

Kroz nekoliko sledećih meseci inženjeri iz automobilse kompanije Nissan evropskog tehničkog centra nastaviće testiranje ove boje kao i dobijanja automobila koji se sam čisti.U nastavku pogledajte video....


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1