Najzanimljiviji sajt Balkana


Francuski grad Roubaix,nedavno je dobio neobične prenosne balon sobe u lokalnom parku.Ove sobe se mogu iznajmiti ljudima koji žele da se osećaju bliže prirodi a opet da su u urbanoj sredini.A mogu se veoma jednostavno transportovati i u samu prirodu pa bi izgledalo kao prirodni pokretni hotel.

Mehurić sobe osmislio je francuski dizajner Pjer Stefani Dumas koji nastoji uklopiti pojam privremeni smeštaj,slobodno vreme.A bazira se na sledećim načelima:minimalno energije,najmanje materijala,maksimalnu udobnost i maksimalnu interakciju s okolinom.
Neobične balon sobe kao projekat je pokrenut još 2010. godine i od tada ovaj zanimljiv koncept je dostupan ljudima koji žele uživati​​ jedinstvenom iskustvu u interakcji sa prirodom i to za oko 700 dolara za jednu provedenu noć u mehurić sobi.


Tako je i u francuskom gradu Roubaixu,"iznikao" niz mehurić hotelskih soba koje su postavljene u jednom od lokalnih parkova.Pola mehurića ili balon sobe dolaze sa lepim prozirnim pogledom na nebo ,dok je drugi deo sobe neproziran i zaštićen koliko-toliko od pogleda.

Mehurić sobe su izradjene od reciklirane plastike,kada se naduvaju imaju ​​oblik baš balona kako vidite.Zahvaljujući plinskom rezervoaru na ulazu i tihoj pumpi koja stvara konstantan pritisak,sama buka svedena na minimum Dok gosti balon sobe isto tako moraju biti tiši odnosno ohrabreni  su time da šaputaju jedno drugome na uvce, kako bi se stvorio miran ili romantićan ugodjaj u sobi.

loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner