Najzanimljiviji sajt Balkana

kafe aparat
Astronauti međunarodne svemirsk stanice dobijaju jedan deo opreme koji je uobičajen na zemlji odnosno u kafićima. Aparat za espreso, koji će osigurati da astronauti popiju dobru kafu čak i u svemiru....


Aparat se zove "ISSpresso" (ISS - International Space Station mala igra reči), i tako će konačno astronautima omogućiti da popiju nešto drugo sem instant kafe, koja je bila jedina mogućnost poslednjih 13 godina.

Espreso aparat je razvila kompanija "Lavaca“ u saradnji sa "Argotekom“ i Italijanskom agencijom za istraživanje svemira.
"Već neko vreme razmišljamo o espresu u svemiru. Danas možemo da prevaziđemo ograničenja bestežinskog stanja i uživamo u dobrom espresu“, izjavio je vlasnik Đuzepe Lavaca.
espreso kafa
Aparat za kafu ISSpresso odneće na međunarodnu svemirsku stanicu prva Italijanka u svemiru Samanta Kristoforeti.Osim što će aparat poboljšati uslove za život na svemirskoj stanici,te će isto tako ovaj kafe aparat omogućiti i proučavanje tečnosti u mikrogravitaciji.

Orbitalni kafić će biti koristan za psihološko zdravlje posade. Ovo će biti svojevrsna društvena mreža u svemiru, pošto će astronauti pored njega moći da se okupe, opuste i razgovaraju. Biće to bitan element na stanici“, poručuju iz „Lavace“.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1