Najzanimljiviji sajt Balkana

pas ima posao u sudu
Kao što se zna psi nisu baš toliko česti gosti u sudnicama,u Evropi i u SAD-u  oni su samo u par sudskih slučajeva bili svedoci u Ali po prvi put jedan pas, zlatni retriver Fejber(engl.Faber)  je dobio posao u jednom sudu u SAD...


Njegov zadatak je da u sudovima San Franciska pomogne svedocima i žrtvama da se opuste i prilagode na mnogima neprijatno okruženje. Fejber je prošao kroz jedinstvenu obuku i tako postao pravi profesionalac, a dobio je i uniformu.Za početak, radiće u sobama za saslušanja i davanje izjava, kao i u hodnicima i čekaonicama sudske zgrade, a okružni tužilac veruje da će uskoro moći da pomaže svedocima i u samoj sudnici.

"Pravni sistem je veoma, veoma komplikovan, za mnoge ljude zastrašujući, naročito kada su u pitanju ranjivi, mladi ili stari ljudi, žrtve traumatičnog nasilja", izjavio je tužilac George Gaskon.

Retriver bi trebalo da pruži sigurnost i utehu za traumatizovane osobe, a iz kancelarije tužioca kažu da se rezultati njegovog rada već donosi neki pozitivne rezultate

"Fejber je pratio jednu djevojčicu tokom istražnih radnji. On joj je dao dovoljno mira da može da se bolje seti šta se dogodilo u slučaju, tako da on pomaže i žrtvi, ali i u istrazi", kaže Philip Priting iz kancelarije tužioca.

Fejber je de posebnog programa neprofitne organizacije "Pseći pratioci za nezavisnost", proveo je godinu i po dana na treninzima sa volonterima i stručnjacima, a u sudu kažu da je sada postao pravi profesionalac.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1