Najzanimljiviji sajt Balkana

zatvor
Računar je, zbog lošeg unošenja podataka, izdao pogrešan datum otpuštanja Ilije B. (30) u junu ove godine,odnosno  tri godine pre isteka zatvorske kazne, pušten na slobodu iz austrijskog zatvora Garsten  ...

Odmah nakon oslobađanja Ilija, koji je počinio krivična dela ne samo u Austriji več i u Nemačkoj, napustio je zemlju, jer mu je izrečena zabrana boravka u Austriji.

Uračunavanje kazni za dela iz inostranstva težak zadatak za izračunavanje dužine kazne, te je i najmanja greška prilikom unošenja podataka mogla, kao u ovom slučaju, da utiče na otpuštanje.

"Ova greška naravno da boli", priznao je Peter Prehtl, direktor zatvora Garsten.On je ukazao da je, shodno propisima, državnom tužilaštvu, zbog ovog slučaja, predata prijava protiv zaposlenih zbog sumnje na malverzacije.


"Dvoje službenika su inače jako dobri ljudi", naglasio je Prehtl.
Tužilaštvo sada treba da pokuša ponovo da se domogne Ilije, jer otpuštanje greškom pre vremena ne ukida preostalu kaznu.Srbin je na adresu u domovini, koju je napisao prilikom početka izdržavanja kazne, dobio pismo za dalje izdržavanje preostale kazne.

Ukoliko ne bude odgovorio na taj poziv biće, kako je najavljeno, raspisana međunarodne poternica.Međutim, austrijsko pravosuđe ocenjuje da su šanse da će ponovo doći do Ilije jako male.
izvor:rts.rs

loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner