Najzanimljiviji sajt Balkana

najveći pauk

Ako imate arahnofobiju( strah od paukova) ne preporučujemo vam da gledate ove slike u nastavku teskta.Jer verovatno ne bi ste boleli da viite najvećeg pauka tj,tarantule na svetu na koju je naišao fotograf divljine Piotr Naskrecki....


Naskrecki je, kada je ugledao ovu životinju je shvatio da se radi o ogromnom pauku.Jednom od najvećih na setu Endem prašuma Južne Amerike hrani se najčešće insektima i crvima, a ako ima priliku takođe lovi manje zmije, žabe, kao i glodare!

Nadimak mu je zasluženo "Goliath" (Golijat), jer je najveća vrsta pauka na planeti Zemlji. Raspon nogu mu je do 28 cm, a jelo mu može biti veličine ljudske šake.
najveći pauk
U samoodbrani ovaj pauk (tarantula) trlja svoje nazubljene i dlakave ekstremitete jedan o drugi, što stvara zvuk koji se može čuti i na udaljenosti od neverovatnih pet metara.! Takođe pauk oslobađa dlačice u vazduh koje nadražuju žrtvu, i iritiraju kožu, da bi sprečio približavanje, ali ovaj pauk je sa slika je bio miroljubiv te ga je fotograf Piotr Naskrecki uslikao sa veoma male udaljenosti.
najveći pauk

Još jedan način na koji je ovaj pauk pokušao otjerati Naskreckia je pokazujući očnjake koji su kod ove vrste pauka dugi gotovo  4 cm.! Ujed neće ubiti čovjeka ako nije alergičan na njegov otrov, ali će prouzrokovati mučninu i bol nekoliko narednih dana.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1