Najzanimljiviji sajt Balkana

kralj na daljinu
Čudan naslov zar ne? Ipak i tako nešto postoji na ovom svetu! Kralj Togbe Ngorifija Kosi Bansah svojim narodom, jednim plemenom u Gani, vlada na  na jedan krajnje neobičan način - na daljinu i to preko Skypa,i uz pomoć telefona, putem mejlova!...

Ova "Kralj na daljinu" upravlja područjem u jugoistočnom delu zemlje, u kojem živi preko 200.000 ljudi.U regionu Volta ima 25 različitih distrikta, Togbe valda u distriktu po imenu Hohoe.

Togbe je neplanirano postao kralj, jer su njegovi otac i brat levoruki, što se u Gani smatra nečistim. "Digitalni kralj na daljinu" Togbe Ngorifija Kosi Bansah ima 66 godina, rođen je u Gani, a trenutno živi u Nemačkoj, sa svojom suprugom Gabrijelom Bansah.

On nekoliko puta godišnje poseti pleme kojim vlada, a pored toga, svake noći određen broj sati provede na Skajpu, gde diskutuje o plemenskoj politici sa svojim saradnicima. Kralj Togbe je odgovoran za jedan distrikt u Gani, u kojem živi preko 200.000 ljudi.!

Deda kralja Togbea, koga je on nasledio, umro je 1987. godine. Otac i brat ovog neobičnog kralja preskočeni su, i to zato što su obojica levoruki, što se u ovoj zemlji smatra nečistim.

Ceremonija krunisanja obavljena je pre 22 godine, ali njegov životni stil se od tada ni malo nije promenio. On je ostao u Nemačkoj, u regiji Rejnland Falc, gde živi sa svojom suprugom, inače Nemicom.

digitalni kralj

Togbe se u Nemačkoj bavi muzikom, a učestvuje i u humanitarnim projektima
Neobičan vladar se u Nemačku zaljubio još 1970. godine, kada je u ovoj zemlji studirao mehaniku.

Togbe je veoma popularan u svojoj lokalnoj zajednici. On je zabavljač i muzičar i učestvuje u humanitarnim projektima. Pokrenuo i humanitarni fond za pomoć narodu svoje zemlje.

Kralj Togbe Ngorifija Kosi Bansah nasledio je upravljanje jednom oblašću u regiji Volta. Volta je jedan od deset administrativnih jedinica na koje je podeljena Gana, i nalazi se na jugoistoku zemlje.

Čak ni Kralj nije pošteđen pljačke tako je Togbe nedavno je bio žrtva, lopovi su mu, ukrali skoro sva kraljevska obeležja,četiri krune, kao i zlatne stolice iz njegovog doma u Ludvigshafenu.Ukradeni predmeti se ne mogu zameniti jer su stari nekoliko stotina godina. Njihova vrednost procenjena je na oko 20 hiljada evra.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner