Najzanimljiviji sajt Balkana

ppištaljka smrti
Za ljude postoje zvuci koji definitivno ne prijaju ljudskom uhu. Kao što je ovaj zvuk koji će te posle čuti odnosno zvuk čuvene astečke "pištaljke smrti"!...

Ova pištaljka koristila se u drevnom astečkom carstvu tokom religioznih ceremonija, kao i da bi se uplašili protivnici.

Kada čujete zvuk ove pištaljke, shvatićete kako su i zašto Asteci dominirali Južnom Amerikom. Taj zvuk može se opisati kao spoj životinjskog krika i zavijanja vetra.

Istoričari spekulišu zbog čega su se konkretno koristile ove pištaljke, ali se pretpostavlja da su ih upotrebljavali tokom obreda i ratnih pohoda. Samo zamislite na hiljade astečkih ratnika kako vam se približavaju i duvaju u ovu pištaljku. Svakome bi se od straha sledila krv u žilama.

Jednom prilikom otkriveno je telo mladog čoveka koji je sahranjen sa ovom pištaljkom. Veruje se da je on bio jedna od ljudskih žrtva tokom čuvenog astečkog festivala Toćkatl.

Svaka žrtva bi se birala godinu dana unapred, da bi imala vremena da se pripremi za svoju ulogu. Kulminacija festivala bila bi njegova smrt, to jest vađenje njegovog srca posebnom vrstom bodeža. Srce i glavu bi mu potom uklonili, a njegovo meso pojeli.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1