Najzanimljiviji sajt Balkana

Sky Train taksi budućnosti
Futurističke kabine bez vozača nešto kao taksi, koji jezde na sto metara visine i prevoze putnike po svim delovima grada, predstavljaju najnoviji projekat kompanije "SkyTran", koje se zovu "taksi budućnosti."...

Kompanija "SkyTran"planira da jednostavnim pozivom na telefonski broj ispred vašeg doma dolazi magnetno levitirajuća kabina koja vas vozi na željenu lokaciju.
 
"Sledeća velika inovacija koju planiramo biće automatski prevoz" kaže Džon Kol, predsednik "SkyTran"kompanije

 
"Prevoz će sa napretkom tehnologije postati prava automatizovana stvar, i to je pravac u kojem želimo da idemo. Jednostavno kažemo računaru gde želimo da nas vozi i to je to" dodaje Kol.

Iz "SkyTran" kompanije kažu da je ovaj njihov projekat revolucionaran i po tome što će potrošnja električne energije biti svedena na trećinu one koju troše hibridna vozila, zbog toga što će "futurističke kabine biti teške svega 150 kilograma."
detaljan opisUnutrašnjost SkyTran taksija budućnosti
 
Prvi probni projekat biće gotov do kraja 2015. godine, a testiranje je planirano u kampu "Aerospace industrije", na obodima Tel Aviva. Demonstracioni sistem obuhvataće 400 metara dugačku rutu. 

Ukoliko prezentacija bude završena s uspehom, "SkyTran" se nada dobijanju dozvole neophodne za izgradnju 20 kilometara duge rute u Tel Avivu, koja bi bila spremna za javno korišćenje za nekih tri godine.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1