Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija:roditelj dovodi dete u školu
U toku školske godine 2012/2013,učenik koji se zove Simon, i koji je bio šesti razreda osnovne škole, nije dolazio na nastavu gotovo cele godine i morao je da ponavlja.Ni sledeće godine....

nije pokazao preteranu revnost – samo u prvom tromesečju odsustvovao je 79 dana.

Iako je škola upućivala molbe i pozive  Simonovoj majci on se nijepojavila ni na jednom roditeljskom sastanku. Na kraju kada joj je policija zakucala na vrata, majka je izjavila policajcima da je njen sin bio bolestan, ali svoje tvrdnje nije mogla da dokaže nijednim lekarskim opravdanjem.

Pozvan da svedoči, Simonov lekar je odbacio njene navode, ističući da dete ne pati ni od kakve hronične bolesti.

Ali prošle sedmice, nesavesna majka je osuđena od strane suda u Valensijenu, na severu Francuske, na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca

Obrazloženje suda je bilo to da nije ispunila svoju zakonsku ( roditeljsku) obavezu, čime je ugrozila zdravlje, bezbednost, moralnost i obrazovanje svog maloletnog sina.

Francuski mediji ističu da je ova odluka bez presedana i podsećaju da je u septembru 2010. u Francuskoj usvojen zakon koji je predviđao suspenziju dečjeg dodatka u slučaju učestalih, neopravdanih odsustva dece iz škole, ali da je u međuvremenu ukinut.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1