Najzanimljiviji sajt Balkana

Japanci napravili 1.585 šneška belića
Stanovnici  japanskog grada Ilijama (Iiyama) iskoristili su sneg koji je napadao u ogromnim količinama ovih dana da postave novi Ginisov i svetski rekord u pravljenju i broju sneška belića....

Više od 600 učesnika uspelo je da za sat vremena napravi 1.585 snežnih čovečuljaka od kojih je svaki morao da bude visok najmanje 90 santimetara kako prenosi portal japantimes.co.jp

"Pripremamo se za ovaj događaj još od prošle godine", kazao je  jedan od zvaničnika grada za novinske agencije u kom je u poslednjih 24 časa palo 23 santimetra snega.

Veseloj uličnoj manifestaciji pridružilo se i mlado i staro, koristeći samo ruke utopljene rukavicama kako bi potukli rekord koji su 2011. postavili u Sjedinjenim Državama  sa 1,279 sneška belića.

"Bilo je teško jer se sneg raspadao, ali sam se sjajno zabavio", izjavio je osmogodišnji Ičika Oguči, dodajući kako je veoma ponosan što su postavili novi rekord.

 Veliki dio severa Japana zahvaćen je jakim snežnim padavinama i u Hokaidu je početkom meseca za jedan dan palo 180 centimetara snega.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1