Najzanimljiviji sajt Balkana

Pokojnici će "rasti" iz drveća
U Italiji od nedavno se pojavila jedan bizaran izum odnosno za sada samo ideja! Italijanski dizajneri Ana Ćiteli i Raul Brecel osmislili su poseban način sahranjivanja koji do sada nigde niko nije primenio tj nije se imalo prilike videti...

Dvoje italijsnkih dizajnera su konstruisali (bizarnu) organsku, biorazgradivu kapsulu u kojoj bi se sahranjivali preminuli, a potom bi njihovo telo služilo kao izvor nutrijenata za drvo koje će rasti iznad njih. 

Posle sahranjivanja u kapsuli u fetalnom položaju,pokojnik se zakopava, a iznad nje se sadi drvo. U projekat su uključene različite vrste drveta koje članovi porodice mogu da izaberu.

Ovaj projekat je za sada samo koncept, jer italijanski zakon strogo zabranjuje ovakav način sahranjivanja. Ali, ako bude bio dozvoljen, drugi deo cilja ovog projekta je da se umesto groblja prave memorialni parkovi puni drveća.

Umetnički prikaz pokojnikovog drveta

Umesto da uništavamo drvo praveći kovčeg koji ćemo posle zakopati u zemlju, zašto ne bismo, na kraju života, pružili život novom drvetu. A i sama ideja da će naši naslednici moći da posećuju "naše" drvo, da se brinu o njemu i odmaraju u njegovoj senci svakako je zanimljiva ali da dodamo i bizarna zar ne?

loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner