Najzanimljiviji sajt Balkana

kuća Sloboda kuća koja leti
Ruski dizajneri Dmitrij Ulitin i Anastasija Taratuta su predstavili vizuelni koncept najnovijeg futurističkog oblika kuće koja je originalno smišljena kuća - kuća koja će moći leteti!...

Oni tvrde da će "Kuća Sloboda" kako su dali ime, moći da se koristi kao letnja vikendica i kao manja letelica.Kuća Sloboda, koja je prvenstveno dizajnirana za stanovnike sveta, i moći će se "instalirati" bilo gde na planeti Zemlji u šumi, na moru, na obali, u planinama, ali i u urbanim oblastima, navode dvojica ruskih dizajnera 
Kuća Sloboda moći će leteti

Vlasnik ili vlasnica kuće će moći da plovi uz oblake, što će za neke biti ostvarenje sna. Međutim, " Kuća Sloboda" ima svoju cenu, savršeni leteći dom, koji će se usavršavati još najmanje 4 godine, koštaće najmanje 6 miliona evra.!

Leteća kuća Sloboda

U pitanju je kuća koja nije vezana za određeni prostor u određenom vremenu. Time vlasnici dobijaju jedinstvenu priliku da žive u nekom gradu bez plaćanja stanarine. A i kad malo bolje razmisite, ko ima razloga da se sekira ako živi u oblacima?
Kuća sloboda kuća  koja leti

Aerostatičku moć kući omogućavaju boca sa stabilizovanim vodonikom, ali i termalna zapremina i vertikalno-horizontalni propeler. Motori propelera mogu ići i na vodonik i na benzin, a u stanju mirovanja služe kao generatori struje pomoću vetra.

Kuća može da se „vozi“ automatski, ali i ručno. Letenje je potpuno bezbedno jer u slučaju nedostatka vodonika kuća i dalje može da se kreće brzinom od 3 metra po sekundi.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1