Najzanimljiviji sajt Balkana

 Jamini Karanam (26)
Jamini Karanam (26), student iz Indijane shvatila je da nešto nije u redu s njom kad je  počela da se muči sa čitanjem i slušanjem predavanja a usput su joj oslabili razumevanje i koncentracija....

Lekari su Jamini operisali, misleći da je u pitanju tumor na mozgu, međutim na njihovo veliko iznenađenje iz mozga devojke izvadili su embrion blizanca sa kosom, kostima i zubima! 

Operacija uklanjanja embriona iz mozga devojke je uspešno izvedena  a lekari kažu da će se Jamini u potpunosti oporaviti.
mozak jamini sa ebmrionom 

"Lekari su uklonili moju "zlu" sestru bliznakinju koja me mučila poslednjih 26 godina – našalila se Jamini, koja je pre operacije u Los Anđelesu obišla bezbroj neurologa i neurohirurga u Sjedinjenim Američkim Državama, pokušavajući da reši svoj problem sa mozgom


Iako je u pitanju vrlo redak fenomen, on nije nepoznat u medicini. Naziva se “teratoma” i u suštini je vrsta tumora kod koje se ćelije diferenciraju u različita tkiva, pa je moguća pojava delova nalik kostima ili kosi, pa čak i pluća. 

Jamini kaže da je lekar Instituta Skal Bejs u Los Anđelesu, dr Hrajar Šahinijan, razvio metodu kojom je uspeo da ukloni blizanca, praveći samo mali rez na mozgu. Dr Šahinijan ovu metodu zove “hirurgija ključaonice”.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner