Najzanimljiviji sajt Balkana

opušak cigarete
Problem pikavaca od cigareta na javnim mestima širom to jeste grada Pariza francuske vlasti pokušaće da reše visokom kaznom. Gradske vlasti grada Pariza pokrenule su....

veliku kampanju da  bi se stanovništvu skrenula pažnja na problem opušaka od cigareta

Gradski oci su postavili plakate širom grada sa kojih pozivaju Parižane i posetioce da se suzdrže od bacanja pikavaca, koji predstavljaju ozbiljno vizuelno i ekološko zagađenje

Kako javljaju francuski mediji, svake godine se sa ulica Pariza počisti 350 tona pikavaca! Ovom toksičnom otpadu, koji zagađuje zemlju i vodu, potrebno je od četiri do 12 godina da nestane.

Bitka protiv opušaka ne vodi se samo putem bilborda već i konkretnom akcijom u okviru koje će na teritoriji grada biti postavljeno 30.000 kanti za otpatke, po jedna na svakih 100 metara, opremljenih metalnom pločicom za gašenje cigareta.

Parižani kao i turisti imaju priliku da se priviknu na novi režim do septembra ove godine, kada će na snagu stupiti novi zakon po kojem će svako bacanje pikavca (opušaka) na ulicu ili na neodgovarujće mesto biti kažnjavano sa 68 evra!


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1