Najzanimljiviji sajt Balkana

ilustracija:Novorođenčad u bolničkim kolevkama
Izraelka,Haja Sara Šahar stara 65 godina, postala je najstarija porodilja u Izraelu i jedna od najstarijih u svetu u ovog ponedjeljka, kada je na svet donela tzdavog dečaka, svoje prvo dete!....

Haja Sara Šahar, iz Bnei Braka,mesta pored Tel Aviva, rodila je svoje prvo dete -dečaka, u bolnici Meir u Kfar Sabi.Ona ja pokušavala da ostane trudna otkako se venčala pre 45 godina.!

Beba je rođena carskim rezom, a začeta je in-vitro oplodnjom, spermom donatora ili kupljenom - bolnica nije do kraja obelodanila. Sahar i njen suprug Šmuel (67) pripisali su uspešnu trudnoću blagoslovu svog rabina, navode izraelski mediji.

Doktorica Tal Bitor, ginekolog u izraelskoj bolnici Meir, gde je rođen dečak od 2,68 kilograma, izjavila je da Šahar može da doji, iako je u poodmaklom dobu. "Mi ne preporučujemo pokušaje trudnoće posle 54 godine, ali smo bili vrlo uzbuđeni tokom porođaja. Ne sumnjamo da će ona biti odlična majka. Beba je veoma slatka",izjavila je za izraelske medije je doktorica.

Inače veštačka oplodnja u Izraelu je zabranjena posle 54. godine. Doktorica je takođe rekla da je trudnica redovno dolazila u kliniku za praćenje visoko rizične trudnoće. Prošle 2014. godine je jedna 61-godišnja žena rodila sina u bolnici u Jerusalemu.


Izraelski mediji navode da nije sasvim jasno ko je sada nastarija porodilja u svetu.

Jer je pre dve godine britanski DailyMail je objavio da je Radžo Devi Lohan iz Indije nastarija porodilja na svetu jer je rodila dete u svojoj 69-oj godini. Međutim, 2008. godine je ABC news javio da je jedna druga Indijka, Omkari Pankvar, rodila blizance u 72-oj godini. 

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1