Najzanimljiviji sajt Balkana


Viski iz japanske destlerije Suntory Jamazaki
Poznata japanska destilerija "Suntory Jamazaki"planira idućeg meseca da pošalje u svemir određenu količinu viskija kako bi testirala uticaj bestežinskog stanja na njegov ukus....
 

Uzorci viskija gore navedene vodeće japanske destilerije će provesti najmanje godinu dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici.
 
Istraživači iz ove japanske kompanije veruju da bi boravak viskija u okruženju sa minimalnim temperaturnim varijacijama i ograničenim kretanjem tekućine doveo do prijatnijeg ukusa.
 
"Suntory Jamazaki“ će poslati uzorke viskija starog 10, 18 i 21 godinu kao i uzroke nekih drugih alkoholnih napitaka.
 
Po povratku na Zemlju, stručnjaci će oceniti njihov ukus dok će istraživači imati zadatak da tečnost podvrgnu naučnim analizama.
 
"Za sada ne nameravamo da primenimo rezultate studije na komercijalne proizvode", rekao je za agenciju AFP predstavnik japanske destilerije.
 
Potražnja za viskijem je bukavlno "eksplodirala“ u Japanu prošle 2014. godine nakon što je japanska televizija NHK prikazala dramu "Massan".
 
To je priča o japanskom preduzetniku i njegovoj supruzi Škotlanđanki koji su osnovali prvi pogon za proizvodnju viskija u Japanu.
izvor:tanjug
loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner