Najzanimljiviji sajt Balkana


železnički most

Na jugo-zapadu Poljske u Šleziji,jedan nemenovani 40-godišnji Poljak uspeo je da uradi neverovatnu stvar, da ukrade i proda u staro gvoždje ceo jedan železnički most.! ...

Nadvožnjak kojeg je ukrao bio je težak 40 tona verovatno bi ovaj "lopov na veliko" demontirao i sledeći most da ga nije radnik kome nije isplatio honorar prijavio policiji, piše agnecija Beta.

Lopov je promislio sve savršeno predstavio se u opštini kao predstavnik preduzeća koje demontira mostove, podneo falsifikovane ugovore i navodno odobrenje železnica i tako dobio od opštine Mšano dozvolu da ukloni stari nadvožnjak koji više nije u saobraćaju.

Za demontiranje mosta Poljak je angažovao legalno druga preduzeća i metalna konstrukcija nadvožnjaka za dva dana nestala je, pretopljena i prodata u staro gvoždje za 10.000 evra.

Savršenu krađu pokvario mu je sitni detalj, jedan od radnika prijavio ga je policiji i odmah je uhapšen, kako se pokazalo u pravom trenutku, zato što je već krenuo u kradju sledećeg železničkog mosta.

"Čekamo tumačenje železnica da li da se to okvalifikuje kao kradja ili uništavanje imovine. Pokazalo se da je uhapšeni kažnjavan već 17 puta", kazao je poljskim medijima tužilac Vojćeh Želinjski.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1