Najzanimljiviji sajt Balkana

vatrogasci dubaija korsitiće leteće jetpakove

Svi znaju da gašenje požara na višim spratovima zgrada i nekih građevina predstavlja poseban ali i izuzetno težak posao za sve vatrogasce u svetu...


S obzirom na veliki broj solitera u Dubaiju, vlasti ovog emirata uskoro uvode takozvanu "leteću vatrogasnu službu". O Čemu je vode reč? Reč je o vatrogascima grada Dubaija koji će požare gasiti posebno opremljenim letećim jetpackovima.

Služba za civilnu zaštitu Dubaija od kompanije Martin Aircraft već je naručila 20 ovakvih letelica odnosno 20 jetpack-ova, a u toku je izgradnja simulatora za obuku vatrogasaca-pilota jetpacka.Inače ovi leteći jetpackovi mogu dostići brzinu od 45 km na sat, a mogu dostići visinu do 915 metara.

Inače cena jednog Martin Aircraft jetpacka bez dodatne opreme iznosi oko 35.000 dolara, a pretpostavlja se da će posebno opremljene letelice koje će služiti vatrogascima Dubaija za gašenje požara biti i mnogo skuplje.

Međutim, mnogi se slažu kako ova cifra ne pretpostavlja preteran problem za ovaj bogati emirat.

Ali isto tako veliki broj građana Dubaija sumnjaju u efikasnost ovakvog načenja gašenja požara, te smatraju kako se radi samo o hiru bogatih šeikova koji vladaju Dubaijem

loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1