Najzanimljiviji sajt Balkana


Prvi svetski superbus napravljen je u Holandiji na Delft Univerzitetu za Tehnologiju,pod nadzorom profesora Vobbo Ockelsa prodat je nedavno jednom šeiku.Inače prof.Ockles je postao 1985.godine i prvi holandski astronaut za putovanje u svemir.

Ockles je mislio je da vozovi su isuviše spori za današnje potrebe i takođe imaju nedostatak putuju samo između stanica, tako da je odlučio da izgradi super-vozilo koje bi mogli da putuju velikom brzinom i da je ekološki čist.On i njegov tim su proveli tri godine radeći na superbusu, a rezultat je zaista impresivan.

Ovaj Superbus koji kao daje izašao iz fabrike Lamborghini dug je 15 metara,širok 2,5 metara i visok 1,65 metar.Izgradjen je od  lakih materijala kao što su ugljena vlakna,aluminijum,polikarbonat i fiberglas.Superbus pokreće isključivo  električni akumulatori koje napajaju se preko solarnih ćelija.Može prevoziti 23 putnika, i postići brzinu do 250 kilometara na sat.Dok je cena "sitnica" samo 8 evra!

Unutrašnjost ovoga Superbusa s futurističkim izgledom vozilo pruža luksuz kao kod bogataških limuzina ili privatnih aviona.
 Jedan arapski šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je kupio ovaj superbus,kako smo rekli.On će ga koristiti za putovanje izmedju dva grada Abu Dabija i Dubaia.

Ovaj superbus će 75 kilometara razdaljinu izmedju dva grada prelaziti za manje od 30 minuta.A za sve nas koji nećemo imati priliku da se provozamo a ni da kupimo ovaj superbus ostaje nam samo da pogledamo video i da se divimo.

loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner