Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija ruski supermarket

U Rusiji tačnije u selu Taštip otvorena je neobična samoposlugu koja nema prodavača! Stanovnik sela Taštip Aleksandar Isakov otvorio je neobičnu pekaru - samoposlugu bez prodavača i kase!...Kada potencijalni kupac uđe u ovu samoposlugu, uzme ono što mu treba i ako ima ostavi novac, a ako nema čime da plati ljubazno se izvini. U ovoj samposluzi "na poverenje" hleb tako dosta jeftiniji od ostalih prodavnica

"Kupci dođu i uzmu ono što im treba te ostave novac ili ceduljicu da će platiti kasnije u toku meseca. Psihološki je ugodno kad ljudi shvataju da im neko veruje. Kažu da je ova samopolsuga ´na poverenje´ test savesti", kaže pekar i vlasnik trgovine Aleksandar Isakov.

On kaže da je 99 posto stanovnika sela pošteno. O tome svedoče brojne ceduljice koje mu ostavljaju sada ih ima čitavu kolekciju.

"Oprostite, uzeli smo hleb, a nismo platili. Platićemo početkom narednog meseca. Maša".

Osnovno zanimanje Isakova je - duborez. Pekara mu donosi dodatni prihod, pa stoga i ne računa da ima pazar u  prodavnici svakog dana. Ali, kada Aleksandar izračuna mesečna primanja iz ove svoje neobične "prodavnice na poverenje" vidi da je u plusu.

Za svaki slučaj postoji kamera koja sve snima, pa se može lako utvrditi ako nestane veća količina heba prenpose ovu zanimljivu vest ruski mediji.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner