Najzanimljiviji sajt Balkana


Prošli mesec u Ginisovu knjigu rekorda upisan je novi rekord za najveći svetski i Ginisov mozaik od majica koji je bio postavljen u Istanbulu u Turskoj.Pokušaj,obaranja Ginisovog rekorda održan je u jednoj od najvećih evropskih trgovačkih centara.

Mozaik je napravljen od nevjerojatnih 3.937 komada majica i sa logom "Zippy".Događaj obaranja Ginisovog rekorda je organizovala Portugalska dječja odeća marke "Zippy Kidstore", koji su hteli i da proslave lansiranje poslovnice u Turskoj.

Pokušaj je počeo oko 10:00 časova ujutro,10. septembra, u tržnom centru,sa ciljem stvaranja Zippy logoa u rekordnom mozaiku sačinjen od crvenih i belih dečijih majica.Ukupno 3.937 komada je bilo potrebno da bi ušli u Ginisovu knjigu rekorda.Mozaik je bio 9.86 metara dug i 10.15 metara širok.Pri kraju dana su u tome i uspeli.!

Prethodni mozaik, Ginisov rekord bio je od 2.070 komada majica su pripadao je japanskoj firmi za odeću  Kashiiama,ali mozaik Zippy je uspešno kako smo rekli odneo ovu titulu.Sve majice iz mozaika će biti podeljene u dobrotvorne dečije fondacije.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1