Najzanimljiviji sajt Balkana

Eh Hausel hotel 01

Spolja ovaj hotel s pet zvezdica Eh Hausel ( Eh Häusel ) izgleda kao da je uglavljen u uskom prostoru izmedju dve susedne zgrade.Unutrašnjost ovog malog hotela će zaista da impresionirati lepotom i luksuzom svoje ljubavne parove ili mladence.

Sa svega 2,5 metara širine i sa samo 53 kvadratna metara površine,Eh Hausel (ili svadbena kuća) u gradu Amberg,u Nemačkoj je najmanji hotel na svetu,koji ima i pet zvezdica.

Ovaj hotel je višespratan,poseduje sve što ima i pravi veliki luksuzni hotel,tu je veoma udoban krevet,kamin,fini stilski nameštaj,plazma TV i luskuzno spa kupatilo.

Eh Hausel hotel

Cena boravka u EH Hausel najamnjem hotelu na svetu je oko 240 evra za noć i verovali ili ne Eh Hausel je u potpunosti rezervisan već više meseci unapred.Najviše radi činjenice da ga može koristiti samo jedan ljubavni par ili jedan par mladenaca.

Ova kuća uvek nije bila uvek hotel izgradjena je još daleke 1728.godine u vreme kada u Ambergu gradsko veće odlučilo da parovi mogu samo da se venčaju,samo ako imaju gde da žive.


Tako je jedan snalažljiv trgovac je došao na ideju da izgradi malu i jeftinu kuću od 2,5 metra prostora uglavljenu izmedju dve zgrade i ponudio je mladim parovima koji su želeli da se venčaju.

Oni bi živeli u njoj  nekoliko nedelja pa bi je prodao( izdao) drugim mladenicma koji su želeli da budu u braku,i tako različitim mladenci su boravili u toj kući svakih nekoliko nedelja i odlazili,da bi kasnije bila poznata kao svadbena kuća ili Eh Hausel.

Legenda kaže da ljudi koji provode jednu noć u Eh Hausu,hotelu s pet zvezdica, žive srećno do kraja života i nikada se ne razvode.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1