Najzanimljiviji sajt Balkana

lanac limenke rekord

Američko aluminiumsko udruženje prošlog meseca u Viskonsinu (SAD) uspela da napravi napravi ( poreda) najduži lanac od limenki na svetu i time obori Ginisov rekord..

Za ovaj lanac od limenki angažovalo se 60 stanovnika gradića Grin Beja i oni su  za 24 sata uspeli da poredaju limenke koje su stvarale ovaj dugački lanac i time su pomogli obaranju svetskog rekorda.

Lanac od limenki imao je na kraju dužinu od 8.65 km i sastojao se od 66.343 komada limenki raznog pića.Posle 24 časa redanja limenki u nizu, 7 septembra oko 11 sati lanac je bio gotov.

Ginisov rekord sudija Filip Robertson je pristupio brojanju i proveri svih konzervi, da li su  pravilno postavljene u lancu,i da li svaka limenka krajevima svojim dodiruje drugu limenku da bi stvorili pravi lanac,što je i bio jedan od uslova za upis u ginisovu knjigu rekorda.


Novi rekord prevazilazi bivši napravljeni lanac od konzervi pića koji je imao 66.129 komada limenki ,a postavili su ga deca iz Hillcresta iz osnovne škole u Južnoj Africi 2003.godine

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1