Najzanimljiviji sajt Balkana

Marios Drusiotis kiparski političar

Zamenik ministra energetike, trgovine i turizma, Marios Drusiotis, iznenadio je pozitivno javnost u ovoj zemlji jer seu pismu predsedniku Republike Kipra požalio da godinu dana prima platu, a ništa ne radi bukvalnon ništa!...Zamenik ministra Marios Drusiotis objasnio je da nije obavio nijedan posao otkako je u februaru 2015. godine dospeo na tu funkciju.

U pismu predsedniku Kipra Nikosu Anastasijadesu koje je ove nedelje objavljeno na sajtu dnevnog lista Filelefteros, Drusiotis tvrdi da nije dobio nikakva zaduženja i da mu njegovi pretpostavljeni nisu poverili nijedan posao otkako je stupio na dužnost.

"Smatram da je neprihvatljivo da jedan funkcioner sa koeficijentom plate A13+2 ne radi ništa", napisao je Drusiotis. Po ovom koeficijentu, kiparski funkcioneri primaju oko 5.000 evra mesečno iako prosečna zarada u ovoj zemlji, članici Evropske unije i Evrozone, iznosi 1.500 evra.

Drusiotis je ironično dodao da bi mogao i da ostane kod kuće, a država bi tako uštedela novac koji troši na električnu energiju u njegovom kabinetu.
Međutim, juče je odbio da za Frans pres komentariše svoje tvrdnje koje su uzburkale javnost na ovom mediteranskom ostrvu.Sa druge strane, kiparski ministar energetike, trgovine i turizma nazvao je postupak svog zamenika „klevetom državne funkcije“.

Prema njegovim rečima, novoimenovani zamenik zadužen je za privlačenje stranih investitora i otklanjanje administrativnih prepreka sa kojima se oni suočavaju.

Kipar je zbog finansijske krize u martu 2013. godine postigao dogovor o paketu pomoći sa Evropskom komisijom, Evropskom centralnom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom, a građani uglavnom smatraju da su političari privilegovani.

U zamenu za pomoć, Kipar je morao da smanji bankarski sektor, sprovede strukturne reforme i privatizuje državnu imovinu, dok su oporezovani depoziti u bankama veći od 100.000 evra.

Država Kipar je bila na ivici bankrota pošto su banke pretrpele velike gubitke kada je otpisan deo grčkog duga.

loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner