Najzanimljiviji sajt Balkana

EMAAR toranj biće najviši na svetu

U Dubaiju će početi izgradnja najvećeg tornja na svetu i konačna visina zgrade će biti objavljena po okončanju izgradnje,...

ovo je izjavio predsednik upravnog odbora građevinske firme "Emar" Mohamed Alabar,

Alabarova kompanija želi da toranj "pokloni gradu pre 2020. godine", kad će Dubai biti domaćin svetske izložbe "World Expo".

Izgradnja tornja će kštati oko milijardu dolara, a on će biti malo viši od Burdž Kalife, najavio je predsednik upravnog odbora Albar, predstavljajući novinarima u Dubaiju detalje tog projekta.

Toranj, koji je dizajnirao špansko-švajcarski arhitekta Santijago Kalatrava Vals, imaće više vidikovaca, kao i 18 do 20 spratova na kojima će se nalaziti, između ostalog, restorani i hoteli.

EMAAR toranj maketa

Građevina će biti uska i podsećaće na minaret, a biće pričvršćena za zemlju pomoću snažnih kablova, navodi se u saopštenju kompanije „Emar“.

Oblakoder Burdž Kalifa je visok 828 metra, a njegova izgradnja je koštala milijardu i po dolara. Otvoren je u januaru 2010. godine.

Dubai je poznat po izgradnji na desetine futurističkih oblakodera, koji su značajno izmenili izgled tog grada.

Saudijska kompanija „Kingdom holding“ istovremeno planira da u Džedi izgradi zgradu koja će premašiti Burdž Kalifu, a biće visoka više od jednog kilometra.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1