Najzanimljiviji sajt Balkana

odleteo u pogrešan grad

Gotovo je nevrovatno ali se to dogodilo! Pilot kompanije AirAsia X koji je umesto iz Sydneja u Kuala Lumpur odleteo u Melburn!...Neobičan incident se degodio prošle 2015. godine u martu mesecu kada je avion kompanije AirAsia X Airbus A330 trebao otputovati iz Sydneja u Australiji u Kuala Lumpur koji se nalazi u Maleziji.

Na žalost putnika, niz tehničkih grešaka je doveo do toga da završe u pogrešnom gradu!

Istragom koju je proveo Australski biro za sigurnost transporta su ustanovljene činjenice o zabuni, koje su tek ovih dana objavljene i postale dostupne svetskoj javnsoti. U izvještaju se navodi da je avion poleteo s piste koja je vodila u pogrešnom smeru.

Posada aviona je za grešku okrivila neispravan navigacijski sistem, koji je nakon nekoliko resetovanja prouzrokovao još veće greške, a to se direktno odrazilo na sistem upravljanja.

U ovakvim uslovima se avion obično vraća na aerodrom, ali zbog loših vremenskih uslova u Syndeju, avion je nastavio let i umesto u Kuala Lumpur sleteo u Melburn, koji je u potpuno suprotnom smeru.

Na kraju avion je sigurno sletio u Melbourne gde je ostao tri sata.Te kada je kvar je popravljen, let je nastavljen ka Kuala Lumpuru.

loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1