Najzanimljiviji sajt Balkana

odleteo u pogrešan grad

Gotovo je nevrovatno ali se to dogodilo! Pilot kompanije AirAsia X koji je umesto iz Sydneja u Kuala Lumpur odleteo u Melburn!...Neobičan incident se degodio prošle 2015. godine u martu mesecu kada je avion kompanije AirAsia X Airbus A330 trebao otputovati iz Sydneja u Australiji u Kuala Lumpur koji se nalazi u Maleziji.

Na žalost putnika, niz tehničkih grešaka je doveo do toga da završe u pogrešnom gradu!

Istragom koju je proveo Australski biro za sigurnost transporta su ustanovljene činjenice o zabuni, koje su tek ovih dana objavljene i postale dostupne svetskoj javnsoti. U izvještaju se navodi da je avion poleteo s piste koja je vodila u pogrešnom smeru.

Posada aviona je za grešku okrivila neispravan navigacijski sistem, koji je nakon nekoliko resetovanja prouzrokovao još veće greške, a to se direktno odrazilo na sistem upravljanja.

U ovakvim uslovima se avion obično vraća na aerodrom, ali zbog loših vremenskih uslova u Syndeju, avion je nastavio let i umesto u Kuala Lumpur sleteo u Melburn, koji je u potpuno suprotnom smeru.

Na kraju avion je sigurno sletio u Melbourne gde je ostao tri sata.Te kada je kvar je popravljen, let je nastavljen ka Kuala Lumpuru.
loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1