Najzanimljiviji sajt Balkana

wc solja zlatna

Italijanski umetnik Mauricio Katelan napravio je veoma zanimljivu i neobičnu instalaciju.Ova njegova instalacija je izložena u muzeju Solomon R. Guggenheim u Njujorku....


Italijanski umetnik napravio je u celosti funkcionalnu WC šolju koja je napravljena od čistog  osamnaestokaratnog zlata!

WC šolja se nalazi u normalnom toaletu na četvrtom spratu muzeja a kako se navodi u saopštenju muzeja ispred toaleta biće postavljen čuvar koji će čuvati ovo veoma skupoceno umetničko delo.

Jer ipak, ova prava zlatna WC šolja vredi po nekim procenama oko 2,5 miliona dolara!
wc solja od zlata

Prilikom korištenja WC šolje od zlata u prostoriji toaleta može da boravi samo jedna osoba, dok pri izlasku iz WC-a čuvar proverava stanje WC šolje .NA svakih 20 minuta posebna ekipa čistača čisti WC šolju posebnim sredstvom za čićenje zlata.

Maurizio Cattelan nije, međutim, tek tako napravio ovaj zanimljivi eksponat. Na ovaj način želio je da pošalje jednu važnu poruku svim posetiocima muzeja i uopšte ljudima koji dođu u dodir sa negovim djelom.

"Šta god da ste pojeli, bilo da je to ručak od 200 dolara ili hot dog od 2 dolara, na WC šolji dođe mu na isto", objasnio je Katelan, prenosi Shpajz.
loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner