Najzanimljiviji sajt Balkana

jastog 6.5 kg

Sportski ribolovac sa Bermuda Tristan Loescher upecao je posle uragana Nikole pravu morsku neman - od skoro 6.5 kilograma teškog jastoga, veličnie pola čoveka.!...Ribar je "morsku neman" odnosno ogromnog jatoga sasvim slučajno upecao dok je hvatao snapere.Jednostavno udica je zapela za jednu od jastogovih nogu te su tako izvukli ovu grdosiju od jastoga koju vidite na slici

Nakon što fotografisali jastoga od skoro 6.5 kilograma težine i veličine gotovo pola čoveka ribolovci su pustili su ga pustili nazad u more, gotovo nepovređenog te će tako ovaj jastog nastaviti da živi u plavim dubinama okeana još dugo!

jastog 6.5 kg
                                                  (kliknite za uvećanje)

Podsećamo vas da je najveći jastog ikad uhvaćen po službenim zabeleškama  Ginisove knjige rekorda je težio 20 kilograma uhvaćen u Novoj Škotskoj 1977 godine

Ipak ovakvi "ulovi" džinovskih jastoga su ekstremno retki. Naučnici veruju kako mogu doseći starost i od sedamdeset godina, jastozi ako ne znate rastu celi svoj život.

Iako bi ljubitelji plodova mora mogli žaliti što jastog nije završio na gradelama, kuhari upozoravaju da veći primerci nisu toliko primamljivi za jelo. Odnosno što je jastog veći, manje je ukusan.

 

loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner