Najzanimljiviji sajt Balkana

najstarija osoba ema moreno

Ema Morano, iz Italije najstarija osoba na svetu, proslavila je danas 117. rođendan u svome domu, ugasivši svećice na torti, prenosi ovu vest agencija "Associated Press"....Ema koja je rođena 29. novembra 1899. godine, je u maju zvanično najstarija  osoba na svetu pa je samim tim upisana je i u Ginsovu knjigu rekorda

Rođendan Emi Morano, koja živi u Verbaniji, na severoistoku Italije, čestitao je i predsednik Italije Serđo Matarela, čiju je čestitku pročitao jedan zvaničnik, a posetile su je dve nećake i njen dugogodišnji lekar.

Najstariju osobu na svetu često posećuju brojni turisti u njenom domu na severu Italije u Verbanij.Tako da ova vremešna dobrog zdravlja baka nikada nije sama 

"Ljudi stalno dolaze, iako ne pozivam nikoga, oni dolaze. Ima ih iz Amerike, Švicarske, Austrije, Torina, Milana... dolaze iz svih krajeva sveta da me vide", ističe Morano.

Kako navodi agencija Asošijejted pres, Moranova je strpljivo odgovarala na pitanja novinara i primala poklone, među kojima su bili i kolači.

Ema Morano je zatim ugasila tri svećice, s po jednom cifrom broja njenih godina.  Veruje se da je Ema Morano jedina u svetu koja je rođena u 19. veku, a živi i danas.

loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1