Najzanimljiviji sajt Balkana


Prvo izdanje "Action Comics" odnosno stripa Supermen na aukciji u sredu kako prenosi AP je postavilo rekord na online aukciji.Online aukcija se održala 11. novembra ove godine na ComicConnect.com....

Na ovoj online aukciji je bilo ponuđeno prvo izdanje stripa Supermen iz 1938.godine koje je nekada davno koštalo celih 10 centi.Prvo izdanje Supermen strip je prodat za neverovatnih 2,16 miliona dolara.Ovo je prvi put da je neki strip prodat na aukciji za ovoliku veliku svotu novca tj za više od 2.000.000 dolara.

"Oborili smo rekord iz marta 2010.godine kada samo prodali strip za 1,5 milion dolara,tada smo bili smo oduševljeni.Sadašnji aukcijski rekord u prodaji sa 2,16 miliona dolara je rekord koji dugo neće biti postignut za ovakvu vrstu aukcijske robe" izjavio je direktor kompanije Stephen Fishler ,koja je organizovala aukciju.

2000.godine se smatralo da je ovaj strip zauvek izgubljen,sve dok se nije ponovo pronašao u Kaliforniji,uskladišnom prostoru ,aprila meseca.Vjeruje se da postoji na svetu samo 100 kopija ovog prvog izdanja stripa,i da je sve ove decenije samo preživelo par njih u očuvanom stanju.

loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner